I'm Married!

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 13, 2012

SEKIAN LAMA, UPDATE CERITA LAMA

Assalamualaikum w.b.t....




Ok, i realized makin lama makin terabai blog nie tanpa sebarang pengisian atau cerita cerita kosong! What to do? Semangat nak berblogging da macam tak berapa nak consistent jer sekarang nie dan gambar di atas tiada kaitan dengan entri ini!

Sekarang i memang bosan! Perubahan mood sama jer macam perubahan cuaca di luar yang sekejap panas, sekejap mendung, sekejap berangin, sekejap hujan lebat, sekejap redup! sangat caca merba punya mood!i'm unhappy! :( why?takmo bagitau!disclosed je la...husband pon tak tau lagi....hurrmmm....hari nie husband tak balik lunch!padahal tadi da reheat mihun tomyam isi ikan, konon dia cakap lambat balik...i pon dengan lewat lewat la baru pegi reheat the soup!naseb belom humban mihun yang da sejuk tu sekali dalam tomyam...kalau tak, tak pasal pasal i kena hadap mihun tomyam tue tengah hari tadi!

Bila dia called cakap tak dapat balik, terus masukkan tomyam dalam container, masuk la balik ko dalam freezer tuh skali dengan mihunnya! =.=' sejak da hidup berdua nie, diet da hilang ntah ke mana! last week balik kampung, mak cakap i duk keding jugak bila i cakap i gain weight! tapi ada orang tegur cakap i nampak gemoks!danngggg!!!!!ada 1 lagi benda mak tegur tentang perubahan i, tapi takmo bagitau juga!sebab i down! :(

Balik rumah konon nak diet, since husband tak ikut balik sebab dia kena pegi kursus kat Kuching. budget bila laki takde, boleh la sewenang wenangnya bangun tengah hari, takyah masak, so kurang makan, boleh diet! baru je on the way back from KL mak da bagitau 'nanti sampai rumah makan bihun sup!mak buat bihun sup hari nie'....memang elok sangat ler tue dengan perut i tengah lapar tahap gaban, check out hotel tak makan pape, sampai hentian duta hadap pau kaya sebijik, 6 hours journey to Kedah, perut da kena kocak baik punya dengan bus, i rasa diri boleh turned to be hulks anytime!macam nak hadap je ape depan mata!serious lapaq gila!nak lagi mihun sup mak memang my peberet!

Sampai rumah mihun sup air tangan mak da terhidang baekkk atas meja...dengan gelojoh tak unpacked barang ape pon, terus hadap mihun sup dulu!mihun sup mak memang terbaik!dek sebab gelojoh sangat, takde gambar pon tak tunjuk kat korang!ape yang i tau, mihun sup mak takde orang boleh tiru rasa dia!makan berkali kali pon tak jemu!tiap tiap tahun time raya mesti nak request mihun sup mak!1 periuk besar sup mak masak...2 hari i kat rumah hadap mihun sup siang dan malam. selagi tak abes sup dalam periuk, selagi tu la duk ulang alik makan mihun sup!

OK...da banyak meraban!sebenarnya ceritanya nak bagitau since dalam 3 months live in Sandakan nie, baru few weeks ago penah try makan nasi kuning! 


according to my auntie, nasi kuning nie famous kat Sandakan! kat KK pon jarang jarang ada kedai jual nasi kuning nie...kalau ada pon the auntie said rasa dia tak sedap macam kat sini...ok!nasi kuning dimakan time breakfast!kalau da nama breakfast tu maknanya makan di waktu pagi!makan nasi di waktu PAGI! and makan nasi di waktu PAGI adalah sangat rare untuk diri i! since i sangat takut nak jamah nasi sebelum nie! reason?makan nasik i jadi gemoks! :(

mula mula time husband ajak pegi makan nasi kuning, ada kekhuatiran di sitewww!!!yerlah...it's likes 'what?aku nak makan nasi di pagi hari???'...something like that la....see, punya obses nak kurus!husband pon sebenarnya tau my habit yang takut nak makan nasik sampai dia pon terkhuatir di sitew bila ajak i makan nasi kuning nie...balik balik tanya, 'ok ke nak makan nasi nie?'...hambek!dia pon naik konpius dengan i! :P

Antara konfiden dengan tak i menjwab 'ok jeeee'.....padahal makan ke tak nie ek?once da sampai kat Restoran Selera Mama dekat Bandar Labuk Jaya, terus kena tekadkan hati makan nasi kuning!pelayan kat kedai da kenal dengan husband, sampai husband takyah order dia da tau 'nasik kuning ayam separuh kan?'..hamboi!!!kemain kau yerrr...aku pon tak tau laki aku nak order ape!hehehehe....basically nasi kuning ni ade lauk ayam, daging atau ikan....so boleh pilih.

Dengar ayat nasi separuh i pon terus cakap kat waitress tue, 'same jugak yer'..selalu makan nasi separuh pon tak abes, nak minta nasi suku kang dia ingat i yang tiga suku!kang nak kira pon susah!belasah jer la nasik separuh!kalau tak abes, tinggal jer!walau pon membazir tu amalan syaitan, i tetap takut tengok nasi..lagi takut kalau tengok nasi dalam pinggan licin masuk dalam perut!

Bila terhidang depan mata, terus mata tertancap#ayattakbolehblah!gilerbahasamelayu# tengok sambal dia yang merah giler!terus amek sudu rasa sambal dulu!peerrgghh!!!!terus macam sharpshooter, masuk je sambal tu kat dalam mulut, i'm falling in love terus!memang terbaik!kena lagi dengan timun and ayam tue....duuhhh!!!!licin doe nasik sepinggan walaupon separuh!sebab nasik separuh dia tetap macam nasik sepinggan macam kat restoran lain!lepas tu macam tak percaya i habeskan nasik sepinggan!magic giler!ok...memang rasa dia sedap!ok!lepas nie takmo pegi Restoran Selera Mama lagik sebab takut i makan nasik sepinggan licin lagi!ok bai!

x    o    x    o
sebelom kawin total makan nasik setahun setelah mengalami sindrom budak gemok ialah max makan nasik setahun tak lebih 10 kali *obses nak kurus, apa pon boleh jadiiii*...
since da kawin, dalam 2-3 minggu lepas nie total TAK makan nasik kurang 7 hari!
the rest maksudnya memang i hadap nasik jerrrr!!!! :\
ini memang tak bagus!ok mari diet!
padahal semalam, di waktu MALAM da hentam nasik kat majlis tahlil!
abes semua pantang i da langgar!pppffftttt!!!!


3 comments:

  1. Posting Artikel Yang Bagus...

    Sekilas Info Untuk Para Blogger Mania :-)
    Lowongan Kerja Sampingan Gaji Pokok 2 Juta rupiah/Bulan, Kesempatan Income Hingga Puluhan Juta Rupiah. Pendaftaran Melalui http://newkerjaonline2012.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. alaaaaa irna....jgn la terlalu kontrol mkn...jgn terlalu obses nak kurus....klau terlalu kurus xbest...biar berisi ckit....apa2pun aku nak nasihat mkn je apa2 yg pntg kesihatan tu terjaga...:)

    ReplyDelete
  3. dulu pernah mengalami zaman kegemokkan...sbb tu kot takut nak jadi gemok balik walaupon skrng nie xde la kurus mana...tp since da kawin mcm susah plak nak diet...makin naik berat nie...adeh...risaunyaaaa :(

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...